Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dobd fel a gyerekszobát! - 3+1 tipp a modern és praktikus megjelenésért

Dobd fel a gyerekszobát! - 3+1 tipp a modern és praktikus megjelenésért

A gyerekszoba kialakítása nehéz kérdés lehet, hiszen korosztályonként eltérő igényei vannak a lurkóknak, valamint azt is figyelembe kell vennünk, hogy a rengeteg holmit, amire szükségünk van, szép rendezett formában praktikusan tudjuk elhelyezni. Egyre több multifunkciós megoldás és stílusos megjelenésű bútor kerül megtervezésre, így bőven van miből válogatnunk. Nézzük is meg milyen lehetőségeink vannak!

1. Praktikus tárolók

Egy gyerekszoba igen rumlis tud lenni a sok játék, könyv és szórakoztató eszköz használata után, így elengedhetetlen, hogy mindennek meg legyen a maga helye - amit a gyermek is ismer - hogy könnyedén össze tudjunk pakolni a mókázás végén. Ehhez persze választhatunk szekrényeket, polcokat is, azonban ezek áthelyezése igen nehézkes lehet, így sokkal jobb megoldást is találhatunk. A variálható vagy elemes szekrények igazán hasznosak lehetnek számunkra, hiszen kívánság szerint szét és összerakhatók, variálhatók az elemeik, így akár egymásra helyezve is használhatjuk őket, vagy darabokra szedve a szoba különböző pontjain, és nem kell attól félnünk, hogy a szoba átrendezése többemberes munka lesz, hiszen rendkívül könnyen mozgathatók és emellett még jól is mutatnak. Ugye milyen kényelmes?

2. Bunkerek felfordulás nélkül

Melyik gyerek ne szeretne bunkert építeni, hogy bekuckózhasson kis barlangjába? Mi sem ismerünk ilyet, azonban a bunkerépítés nagy felfordulással járhat, de erre is van egy, vagy is inkább kettő praktikus megoldásunk!

Vásárolhatunk gyermekünk számára egy egyszerűen felállítható kis sátrat, mely amellett, hogy a saját szobájában is felállítható, könnyedén szállítható így, vihetjük akár a strandra, vagy ki a kertbe is. Ez a kis birodalom kék és rózsaszín színben is elérhető, így fiúknak és lányoknak is megtalálhatjuk a tökéleteset.

A másik lehetőségünk, ha nincs annyi hely a szobában, hogy a sátor elférjen, az egy ágy. Igen, igen ágy minden gyermeknek kell, viszont most nem akármilyen ágyról beszélünk. Ha kicsit előre gondolkodunk, és szeretnénk kombinálni a búvóhelyet egy alapvetően is használatos bútorral, akkor választhatunk egy olyan ágyat, mely alkalmas erre. Ez lehet akár egy házikó alakú gyerek ágy, vagy egy olyan, aminek háromszögletű felső kerete van, hiszen mindkettő könnyedén lefedhető egy-egy pléddel, és máris bunkerré alakítható.

3. Éjjeli lámpák

Ha gyermekünk fél a sötétben, vagy nehezen tud elaludni mindenképp érdemes valamilyen fényforrást elhelyezni nála, hogy ne a lámpa legyen felkapcsolva egész éjjel. Erre célra válaszhatunk egy többszínű fluoreszkáló lámpát, mely halvány fényével megnyugtatóan hat az idegekre, de beköltöztethetjük gyermekünk szobájába a csillagos eget is, egy miniprojektor segítségével.

+1 Ötletes kiegészítők

Gyermekednek íróasztalra van szüksége a tanuláshoz, de nincs elég hely a szobájában? Egy innovációs fali íróasztallal könnyedén megoldhatja a problémát. Mit is takar ez pontosan? A falra szerelhető íróasztal kihajtás előtt még csak egy egyszerű polc, melynek előlapi része minitáblaként is funkcionál, így már ebben a formában is tökéletes megoldás lehet rajzoláshoz, gyakorláshoz, de ami még ennél is jobb, ha kihajtjuk, akkor egy kisebb íróasztalként is funkcionál.

Ha gyermekünk szeret rajzolgatni, vagy a falra firkálni, de még nincs szüksége íróasztalra, és egy kihajtható táblának nincs helyünk, akkor a falra ragasztható tábla is jól jöhet, melyre könnyedén rajzolhat krétával, majd le is törölheti azt.

Neked melyik megoldás nyerte el a tetszésedet?

Az oldal tetejére