Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Készülj a hidegre vitaminjainkkal

Készülj a hidegre vitaminjainkkal

A vitaminpótlás egész évben ajánlott szervezetünk számára, mivel a megfelelő árványi anyagokat sajnos nem mindig tudjuk természetes úton biztosítani testünknek. A szükséges vitaminok napi pótlásával megőrizhetjük egészségünket, könnyebben átvészlhetjük a betegségeket, valamint testileg és lelkileg fittebbek lehetünk tőlük. A téli időben erre még nagyobb figyelmet kell fordítanunk, hiszen ilyenkor nagyobb a megbetegedések esélyes, így elengedhetetlen, hogy felkészültebbek legyünk ezekkel szemben.

Nézzük is meg, milyen esetben, milyen vitaminra lehet szükségünk!

1. Alapvitaminok

Van néhány vitamin, mely létfontosságú a szervezet számára, így ezek elengedhetetlenek az életfunkciók megfelelő működéséhez. Természetesen csak a korosztályonként, vagy testalkatonkét meghatározott adagot szükséges bevinnünk a szervezetünkbe, mivel a túlzott jelenléte is káros lehet némelyiknek, így ezekre mindenképpen figyelnünk kell. A vitaminokat akár bevihetjük egyesével is, hiszen a legtöbből készítettek már különálló kivonatot, de bevihetjük őket multivitamin vagy előre összeállított vitamincsomag formájában is.

2. Különleges vitaminkészítmények

Bizonyos vitaminokra, ásványi anyagokra és gyógynövények viszont csak különleges estekben szükségesek nagyobb mennyiségben a szervezetnek, ilyen lehet például a sportolók esete, akiknek a megerőltető munka miatt több vitaminra, valamint a vitaminokon és ásványi anyagokon túl jelentős mennyiségű Omega-3-ra, Lecitin-re, Glülozamin-ra, Kondroitin-re és MSM-re is szükségük van. Sokan küzdenek azzal a problémával is, hogy gyenge a körmük, vagy egészségtelen a hajuk, bőrük, így külön erre specializálódott termékekkel kell pótolniuk a szervezetükből hiányzó tápanyagokat. Azoknak a nőknek és férfiaknak, akik kisbabát szeretnének is szükségük lehet különleges hatóanyagokra, hiszen az eredményesség miatt, fontos, ohgy rendben legyen a hormonháztartásuk és magas legyen a libidójuk. Néhány anyukának szüksége lehet tejserkentőkre is, mivel sokan megfelelő táplálkozás mellett sem képesek elegendő tejet termelni, megfelelő készítményekkel erre is van megoldás.

Te szeded a megfelelő vitaminokat?

Az oldal tetejére