Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudd meg mit üzennek a ruháid

Tudd meg mit üzennek a ruháid

Öltözetünk a személyiségünk egyik kifejezőeszköze. A stílus nem velünk született, de tanulható. Kétségtelen, hogy a ruha színei utalhatnak arra, hogy ki milyen hangulatban van, de ennél jóval többet is megtudhatunk a másik személyiségéről. Az öltözet az illető karakterét is tükrözi. Ezen felül információt kaphatunk arról is, hogy milyen önbizalommal bír azáltal, hogy tudja-e viselni azokat a ruhákat, amiket felvesz. Arra is ráérezhetünk, hogy ki milyen lelkiállapotban van. Harmóniában van-e vagy sem azzal a viselettel, amit éppen felvett. A szettünket továbbá nagyban befolyásolhatja az adott évszak is. A női és a férfi személyiségbe is bele lehet látni a ruházatukat figyelve, bár a nőknél ez hatványozottabban érzékelhető.

Nézzük meg, mit is sugallnak az egyes viseletek.

Bő ruházat

Bővebb darabokat 2 esetben szoktak választani az emberek. Első sorban azok nyúlnak ezekhez a darabokhoz, akik nem igazán fogadják el a testüket, nem szeretnének sokat mutatni magukból, de abban az esetben is ezeket vesszük elő, ha a kényelmesebb viseleteket hívei vagyunk.

Szürke és sötét darabok viselése

A sötétebb darabok viselése gyakran önértékelési problémákra, depresszív hajlamra vezethet vissza, azonban az éppen aktuális divat követését is jelentheti. A fekete és szürke darabok minden évszakban keresettnek számítanak, emellett pedig nem kell félni attól sem, hogy rossz színkombinációt választunk szettünkhöz. Sokak vélekedése szerint a fekete ápol, és eltakar, így az esetleges súlyfelesleget is segít optikailag elrejteni.

Színes darabok

A kedvenc színünk alapvetően sok mindent elárulhat rólunk, ez a ruhatárunk szempontjából is meghatározó lehet. Alapvetően a vörös színű ruhák határozottságot, magabiztosságot is sugallhatnak, de emellett agresszióra is utalhat. A zöld a természet színe, így elsősorban a kiegyensúlyozottságot jelképezi, a kék darabok pedig a segítőkészség, barátságosság jelei. A sárga és narancssárga szín a humorérzékkel és a vidámsággal kapcsolódik össze. Amennyiben színes darabokat választunk, érdemes odafigyelni a megfelelő kombinációra, viszont az ilyenfajta megjelenés pozitívan hathat a kedvünkre, és másokat is feldobhatunk vele, így érdemes becsempészni a hétköznapokba.

Túlzottan színes és mintás ruhák

Hogyha valaki feltűnően színes, neon vagy mintás ruhát vesz fel, az a személy szereti magára felhívni a figyelmet, szeret kitűnni a tömegből, igyekszik hangulatát mások felé sugározni, és a társaság középpontjában lenni.

A stílusos megjelenésben a legfontosabb mindenekelőtt az, hogy tudjunk mindig az adott alkalomhoz illően öltözködni. Ruhadarabjaink kiválasztásánál, szettjeink összeállításánál azonban egy dolgot nem szabad elfelejtenünk. Úgy öltözködjünk, ahogy az számunkra megfelelő, komfortos, hiszen ezzel biztosan nem nyúlhatunk mellé. Megjelenésünknek harmóniában kell lennie belsőnkkel, a cél nem az, hogy a mások által szépnek vagy divatosnak tartott ruhákat aggassuk magunkra, hanem az, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Az oldal tetejére